Advies

 


Behangadvies: voorkomende problemen

Wilt u behang aanbrengen op uw muren? Dan is het belangrijk dat dit op een vakkundige wijze gebeurt. GB Behangwerken staat klaar als behanger en voorziet u met genoegen van persoonlijk behangadvies. Op deze manier komt u tot een behang dat goed aansluit op uw situatie en problemen zoveel mogelijk voorkomt. Toch is het ondanks het inschakelen van een specialist nog steeds mogelijk dat er behangproblemen optreden. Hierover vertellen we u graag meer op deze pagina.

Opkrullende naden

Naden krullen op wanneer er sprake is van een niet geschikte ondergrond, tocht, een verkeerde dosering van het plaksel of het te snel drogen van de banen. Belangrijk is daarom om de ondergrond goed voor te bereiden of de inweektijd aan te passen. Dankzij onze kennis en ervaring weten wij meestal raad met iedere situatie.


 


Luchtbellen

Luchtbellen ontstaan bij een te korte inweektijd van papier- of vliesbehang, bij te weinig plaksel of bij afgesloten ondergronden.


 


 

Vlekvorming

Vlekken vormen zich bij een afgesloten of niet goed voorbehandelde ondergrond. Hierdoor kan eveneens schimmelvorming ontstaan. Om die reden controleren wij de wand eerst om te kijken of deze voldoet aan de vereisten voor het behangen en om u te voorzien van behangadvies.

Doorschijnende ondergrond

Vliesbehang laat minder licht door dan papier, waardoor het belangrijk is de ondergrond goed te behandelen met wit gepigmenteerde grondverf. Doet u dit niet? Dan krijgt u waarschijnlijk te maken met een doorschijnende ondergrond.

 

 


Sausproblemen ter gevolge van de warmte

In de zomermaanden komt het voor dat de temperatuur langere tijd ver in de 20 graden of hoger is. Hierdoor lopen de temperaturen in huis vaak ook op. Deze verhoogde temperaturen kunnen invloed hebben op het opdrogen van de saus. Dit komt doordat de saus te snel opdroogt, waardoor er streepvorming ontstaat. Ook kan de saus in de emmer dikker worden dan normaal, waardoor dit moeilijker tot niet, te verwerken is. De saus kan ook op de kwast of roller opdrogen. De ideale temperatuur op te sausen is onder de 25 graden.

Belangrijk is dus dat u rekening houdt met mogelijke problemen met behang. Uiteraard doen wij ons uiterste best om deze te voorkomen, maar omdat het om verschillende natuurlijke materialen gaat, kunnen wij niets garanderen. Voor meer informatie of vragen neemt u contact met ons op door te bellen naar 0591-785 904 of naar 06-520 180 79, of door te mailen naar info@gb-behangwerken.nl. Wij geven u graag behangadvies.


Neem vrijblijvend contact op met de vakman!


Powered by webXpress